DASHA!

Misschien ken je haar van haar Bach Meets Jazz & Poetry-project, maar verder is Dasha Skorokhodova een prachtige nieuwe ontdekking in jazzland. Met haar project Something For Lovers brengt ze jazzballads om bij weg te dromen. Haar zwoele stem doet bij vlagen denken aan Ella Fitzgerald, Rita Reys en Barbra Streisand- stuk voor stuk grote inspiraties van de van oorsprong Russische zangeres.
Skorokhodova heeft voor dit project een band achter zich verzameld die hun strepen ruimschoots verdiend hebben. Zij ziet zich gesterkt door Timothy Banchet op piano (Eric Ineke's JazzXPress, Benjamin Herman), Tim Hennekes (Gijs Idema, Anna Serierse) op drums en Steven Zwanink (Miguel Rodriguez) op bas.
Het kwartet brengt klassiekers als How Long Has This Been Going On en Mood Indigo, die op geheel eigen wijze worden geinterpreteerd: Skorokhodova noemt het zelf 'Flirting with the groove' en dat is een rake beschrijving. Een combinatie van herkenbaarheid en eigenheid maken van Something For Lovers een aanstekelijke, romantische belevenis die je keer op keer weet te raken.

DASHA!

Optredens

Datum Tijd Locatie Podium
31-08-2019 18:55 - 19:40 Dunne Bierkade Cuvo
31-08-2019 19:45 - 20:30 Dunne Bierkade EP92

Jazz in de Gracht wordt mede mogelijk gemaakt door