Zandvliet

Zandvliet

Zandvliet Vleeswaren is een zelfstandig familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1929 heeft het bedrijf zich ontwikkeld van slagerij tot hypermodern productiebedrijf dat vleeswaren maakt voor de traditionele slager, de industrie en de retailmarkt.

Familiebedrijf
In 1929 richtte Martinus Zandvliet in Den Haag vleeshouwerij en spekslagerij Zandvliet Vleeswaren op. In 1948 startten zijn twee zoons Loek en Jan bij het bedrijf. Het bedrijf groeide vervolgens uit tot een bekende vleeswarenfabrikant.

Verhuizing en uitbreiding
Naast de slagerij en grossierderij in Den Haag, betrok Zandvliet een moderner bedrijfspand in Leiden. Dankzij de aanhoudende groei verhuisde het bedrijf in 1968 naar een nieuwbouwcomplex op het industrieterrein in Delft. In 1974 en 1991 werd deze locatie verder uitgebreid.

Wederopbouw
In juni 1998 verwoestte een brand het bedrijf aan de Faradayweg in Delft. Samen met afnemers, relaties en collegafabrikanten hield Zandvliet de productie op peil, en startte direct met de bouw van een nieuw pand. Op 24 maart 2000 werd de bouw van dit pand afgerond.

Drie gescheiden productiebedrijven
Loek Zandvliet is tegenwoordig directeur van Zandvliet. Hij is de kleinzoon van de oprichter en geeft leiding aan Zandvliet dat intussen uit drie gescheiden productiebedrijven bestaat:
- Een bedrijf voor het produceren van worst.
- Een bedrijf voor het produceren van maaltijdcomponenten.
- Een bedrijf voor het snijden van vleeswaren.

Website van Zandvliet

Locatie Podium

Het podium van Zandvliet kunt u vinden op aan de Hooikade.

Routebeschrijving naar podium Zandvliet

Jazz in de Gracht wordt mede mogelijk gemaakt door